Profetie in de Bijbel

Profetie

Een vrouw met zon, maan en sterren verschijnt

Openbaring 12:1-2 | Webmaster3 | ingevoerd: 26-10-2016 | gewijzigd: 26-10-2016
Profeet: Johannes | Geadresseerde: christenen
Trefwoorden: vrouw, maagd, zwanger, planeten

Samenvatting

Johannes ziet aan de hemel een zwangere vrouw met de maan aan haar voeten, bekleed met de zon en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren.

Bijbeltekst

1 En er verscheen een groot teken in de hemel: een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren.
2 En zij was zwanger en schreeuwde het uit in barensnood en in haar pijn om te baren.

Uitleg

Het grote teken aan de hemel dat Johannes ziet, is waarschijnlijk het sterrenbeeld maagd met daarin een bijzondere positie van de zon, de maan en enkele planeten. Scott Clarke ontdekte aan de hand van het programma Stellarium dat deze samenstand zich voordoet op 23 september 2017. De maan staat dan onder de voeten van het sterrenbeeld maagd, de zon staat ook in het sterrenbeeld en boven haar hoofd staan de negen sterren van sterrenbeeld leeuw en drie 'dwaalsterren' (planeten): Mercurius, Mars en Venus. Deze samenstand is zeer bijzonder en heeft zich de afgelopen 6000 jaar niet voorgedaan.


Afbeelding: Stellarium.

Johannes beschrijft dat deze vrouw zwanger is. Mogelijk duidt dit op de planeet Jupiter die na negen maanden in de 'buik' van het sterrenbeeld maagd is geweest, er bij de benen uitkomt. In de volgende verzen wordt beschreven wat er met dit Kind na de geboorte gebeurt. Deze verzen zullen in een volgend artikel worden beschreven.

Vervuld: nee

Dit teken is nog niet aan de hemel verschenen.

Gerelateerde profetieën

Het kind dat gebaard wordt, wordt weggerukt (Op. 12:3-6)
De Messias zal hen overgeven tot de tijd dat zij die baren zal, gebaard heeft (Mi. 5:2)